Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Napocska-tábla

2008.07.28. 11:11 - ovisvilág

Címkék: gyermek óvoda nyári program gyerekekkel

Nincs olyan ember szerintem, aki többé-kevésbé előre meg nem tervezné, hogyan tölti el majd szabadságát. No persze, de itt a gyerek- merül fel sokakban-pedig milyen jó lenne nagyokat aludni, végre kipihenni magam!

 

Ez mind összejöhet… a kicsivel együtt is! Csak szinte mindent tegyünk vele együtt, méretezzünk rá feladatokat a sajátunkéból, bízzunk meg benne, és tartalmasabbá válhat egy-egy napunk. Ezt segítheti a következő ötlet.

Miután kigondoljuk, mit kell tennünk holnap, kicsinkre is gondoljunk, tervezzünk be neki is munkát. Reggel már az új ötlettel ébreszthetjük, és percek alatt készíthetünk egy kis táblát, a Napocska-táblát!

 

A szabályok? Megbeszéljük teendőinket és azt, hogy a nevünk, jelünk (hisz ovis gyerekről van szó) alá annyi napocskát rajzolunk egy nap, ahány tennivalót, feladatot elvégeztünk. Természetesen a szülőre is vonatkozzanak ennek szabályai, tartsa is be! Egy óvodás már értékelni is tud, ő is felrajzolhatja a papírra vagy a hűtőszekrény mágneses táblájára a kiérdemelt, napocskákat anyának vagy apának is. Különféle szabályokat is meghatározhatunk tevékenységeinkhez, ez családi sajátosságoktól és gyerekünk eddigi nevelésétől függ.

 

Az a lényeg, hogy komolyan vegyük a 3-4 éves, vagy a 6-7 éves, nagyfiunkat, lányunkat  és mi magunkat is! Mint mindennek az életben, legyen ennek is célja! Kitűzhetünk egy kirándulást, strandolást vagy esetleg barátok meghívását, összejövetel rendezést a hét végére. A közeli távlatok kitűzése, annak bekövetkezésére való várakozás is inspirálja a gyermeket, és ha a felnőtt kicsit komolyan játszik, őt is!

Próbáljátok ki, én kipróbáltam, érdemes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr97589113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása