Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Leporellóktól a mesekönyvekig

2008.09.17. 06:00 - ovisvilág

Címkék: óvoda gyermeknevelés könyvek óvodásoknak mesekönyvek munkafüzetek óvodások kiadványok óvodásoknak

”Az olvasással tudást halmozunk fel az agyunkban, de sajátunkká az, csak a gondolkodás révén válik.”   /John Locke/

 
Ebben az időszakban- iskola-, óvodakezdés idején- még a szokottnál is több kisgyermeknek szóló könyv, foglalkoztató füzet jelenik meg a könyvesboltok polcain, az utcai könyvárusok standjain. Ilyenkor járják be, pl. az óvodákat a különféle könyvterjesztők is, legújabb termékeiket ajánlva.
 
Az óvodásgyerekek anyanyelvi, irodalmi és kommunikációs nevelésének fontos eszközei a könyvek, az azokkal való megismerkedés. A még kisebb gyerekek számára is kaphatóak a keménylapú, gyakran lemosható, hajtogatós leporellók színes figurákkal, néhány sor versikével. Nagyon-nagyon gazdag a kisgyermekek számára írt, összeállított mesék, meseválogatások tárháza is, benne a sok varázslatos népmese, csodálatos illusztrációk kíséretében. A választék tehát igen nagy.
 
Emellett megjelennek még a néhány oldalas kifestő füzetek, a képességfejlesztő ún. ”munkafüzetek” és különféle nevelést, oktatást elősegítő füzetek, kiadványok, külön otthoni foglalkozáshoz szülőknek ajánlva is. Ezek nagyrészt igazodnak a mai nevelési irányzatokhoz, a mai gyerekek érdeklődéséhez.
 
Gyakorta a gyerekek divatos mese-, rajzfilm hőseik kedvenc figuráival színesítik a tartalmi részt. Van köztük számtalan értékes, az óvodás életkorhoz igazodó gyermekléptékű feladatokat tartalmazó, képességfejlesztő kiadvány, de akad ennek ellenkezője is sajnos bőven. Több éven keresztül foglalkoztam munkám mellett magam is gyermekkönyvek, kiadványok terjesztésével, számos csodálatos munka akadt kezembe, ezért merek ajánlani közülük.
 
Az ovisok számára megjelenő foglalkoztatók, munkafüzetek nagyon hasznosak, sok óvodában közösen vásárolnak minden középsős csoportnak, nagycsoportosnak és egész évben ”alkalmazzák” a nevelésben /környezetismeret, matematika, anyanyelvi füzetek/. Van köztük többféle, amelyek otthoni ”gyakorlásra” is alkalmasak.
 
Azokat ajánlom leginkább, melyekben leírják a szülőnek is a feladatokat,- hogyan mondják el gyermeküknek- az is szerepel rajta, hogy ezek megoldásával miként fejlődik gyermekük egy- egy alapképessége. Persze, az ”egyszerű” kifestő füzetecskék is hasznosak, a gyermeknek fejleszti a színismeretét, maga a színezés technikájának gyakorlásával kezének finommotorikus fejlődése /íráshoz szükséges/ biztosított. A gondolkodtató, logikai feladatokat tartalmazó kiadványokkal értelmi képességük játékos fejlesztését érhetjük el.
Javaslom megvásárlásukat, alkalmazásukat.
 
Csupán arra kérek minden szülőt, ne tegyék kötelezővé, ne túlozzák el ”iskolás feladattá” az ezekkel való foglalkozást, hisz a kisgyermekek nevelésének legfőbb színtere ebben a korban még a játék!
 
  Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr12664383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icici 2008.09.17. 20:56:43

szia Juszti óvónéni!Tényleg nagyon hasznos ez a blog.
Nagyon boldog vagyok,hogy volt lehetőségem melletted dolgozni!!!KÖSZÖNÖK MINDENT!!!!
süti beállítások módosítása