Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Gyerekek és a virtuális világ

2008.10.03. 20:27 - ovisvilág

Címkék: gyerek óvoda gyermeknevelés számítógépek óvodások játékok gyerekeknek gyerekek virtuális világban

”A gyermeknek joga van a boldog gyermekkorhoz!” / Dr. Takács Bernadett /

 
Több évtizeden át dolgoztam óvodában, így van viszonyítási alapom ahhoz, hogy kijelentsem- a gyerekek világa, nevelésük sokat változott. ”Ma gyermekeinket meg kell védeni a mai világtól!”- olvastam valahol.
 
Megváltozott társadalmi, családi viszonyok között nevelődnek a kicsi gyermekek, átrendeződött értékítéletek és egy rohanó, agresszív, sokszor bizonytalan világ fogadja őket. Így természetesnek tartom, hogy ők is változnak, számtalan esetben nem pozitív irányban. Környezetük és különféle ráhatások nyomán szinte alig lehet átmenetet érezni a felnőttek és gyermekek életmódja között, hiányzik a fokozatosság a felnövekedésük során.
 
A tényleges valóságismeretük igen gyakran csak képi, virtuális, hisz itt vannak a ”gépek”, a videó, a DVD, a kézikamerás telefonok és sorolhatnám. Gyermek közelivé vált a világháló, az internet is, amely az egyik legfontosabb korszakalkotó találmánya a mának, jó és rossz oldalával együtt is. Csak a fokozatos, mértékletes fogyasztásukat szabályoznám, ha rajtam múlna, mert egy 3-7 éves gyermek számára nem lehet mérvadó hány játékprogramja van otthon. Mint az sem hány filmet néz óvodakezdés előtt és az ilyen filmek, játékok melyek sugározzák a durvaságot, agressziót, milyen érzelmi hatást, magatartási zavart okoznak a kicsikben.
 
Számomra nincs szívszomorítóbb látvány annál, mikor 5-6 éves kisgyerek, lángoló fülekkel, teljes izgalommal órákig ül a monitor előtt és ”öldököl”!
Sokat beszélnek ezekről a problémákról mindenféle fórumokon és én a gyerekekkel kapcsolatban, közvetlenül tapasztalom, sajnos egyre gyakrabban. Tudom azt is, hogy létezik sok-sok különféle program, amely fejleszti a gyerekek érzéklését, figyelmét, logikai készségét és sok más fontos képességét, de nem oviskorban!
 
Hagyjuk meg nekik mi, felnőttek nagy felelőséggel a meséket, az ölbebújás szeretetét, az egymáshoz való alkalmazkodást, a törődést és a játékot. Nekik még ez a dolguk és ez sem kevés!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr54694989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása