Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Csak jót szeretnék adni!

2009.03.04. 06:00 - ovisvilág

Címkék: család gyermek szeretet gyermeknevelés óvodás gyermeknevelési tippek 3 7 évesek gyermeknevelési tanácsok szülőknek

Egy szülő fontos és szívet melengető kérdésre kért választ tőlem: megvalósítható-e, hogy ne okozzon lelki sérülést soha gyermekének.

Sokat nem kellett gondolkoznom az általam vélt helyes válaszon. Igen! Bár nem egyszerű ennek megvalósítása, de nem lehetetlen. Alapvető tényező és elsődleges, gyermekünk feltétel nélküli szeretete és azok az érzelmi tulajdonságok; jelenségek megismerése, amelyek kisgyermekeinkre jellemzőek. 

Nem egyszerű feladat; percről percre, óráról órára, napról napra kell úgy adagolnunk a nevelési alapanyagokat, hogy gyermekünk érezze a bizalmat, a felé áradó szeretetet. Mégis egyszerű, mert nem kell semmi különleges dolgot tennünk szülőként, mint amit úgyis megtennénk: figyelni rá, foglalkozni vele, elfogadni és nevelni őt okosan. Akkor is ezt tartom legfontosabbnak, ha nehéz helyzetbe kerülünk a nevelés során, esetleg nem tudjuk sokszor magunk sem hogyan és mivel tehetünk jót vagy mivel ártunk neki hosszabb távon. Ha folyamatosan és következetesen ragaszkodunk a családban magunk által felállított szabályokhoz, szokásokhoz, amelyeket mi szülők is betartunk és elfogadunk, akkor a kicsi gyermek számára sem okoz ez gondot, könnyebb lesz eligazodnia környezetében.

Emellett nem feledkezünk meg folyamatosan dicsérni, pozitív oldalról megközelíteni a problémákat, nyugodt, kiegyensúlyozott légkört teremteni a családban és engedni sokat játszani, nagyokat beszélgetni- együtt lenni vele, segíteni mindenben.

 

Ha úgy szeretjük, ahogy arra neki szüksége van, mindent megtettünk érte azért,hogy önbizalommal felvértezett, magabiztos, életerős felnőtt válhasson belőle.

 


Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr12973032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2009.03.04. 13:11:01

Nagyon egyetértek Veled!!!
Még fontosnak tartom azt is, hogy a szülőknek igazán nyitottnak kell lenni nemcsak a gyerek örömére, hanem a szomorúbb, sírosabb pillanataira is. Mindig meg kell próbálni megkeresni és megérteni ezeknek a nehezebb perceknek az okát. Természetesen ez nem könnyű, nagy türelemre van szükség, de ahogy írtad egy feltétel nélkül igazán szerető szülő képes erre.

Ingrid 2009.03.06. 09:21:50

Ez a bejegyzés nagyon-nagyon szép és hasznos!
Sok szülőnek megmutatnám, akik nem értik, nem tudják mitől olyan a gyermekük, amilyen... Én is érzem a saját gyermekemen a következetesség és a szeretet fejlesztő erejét.
Egy családban nagyon fontos a harmonia és szeretet, na és a türelem, amiből sajnos nincs mindig elegendő. De ezért vagyunk ketten...
Heléna nagyon erős, pozitív egyéniség, remélem ez mindig is így lesz :)

szeszterke · http://mlmhogyan.com/ 2009.03.06. 15:09:55

Mikor egy szülőt megkérdeznek, szinte mindenkinek pont ez a véleménye. (az is lehet, hogy én élek különleges környezetben, de nem hinném).

Valóban szép is, hasznos is, amit írsz, inkább azzal van a baj, hogy hiába tudjuk mit kellene tennünk sokszor nincs időnk és energiánk rá, hogy valóban türelmesek legyünk és megértőek.

A kérdés inkább az, hogyan bírjuk rá magunkat a cselekvésre?
süti beállítások módosítása