Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Gyermek testbeszéd

2009.06.02. 07:00 - ovisvilág

Címkék: gyermek gyermeknevelés testbeszéd jelentése gyermek testbeszéd gyerek testbeszéd testbeszéd gyermekkorban testbeszéd jelentései testbeszéd kommunikáció

Munkám során, hosszú éveken át kiemelt figyelmet szenteltem mindig a rám bízott gyerekek testbeszédére. Érdeklődéssel és tudatosan igyekszem olvasni ebből, és gyakran segített is a kicsik viselkedésének megértésében, a köztük lévő esetleges konfliktusok megoldásában, egyáltalán a megismerésükben.

Néhány lélekbúvár véleménye szerint sok esetben a testbeszéd fontosabb, mint maga a beszéd. Kutatásaik szerint, egy átlagos emberi kapcsolat során érzéseinknek csak 7%-át /!/ fejezzük ki szóban, 93%-át különféle nem verbális csatornákon keresztül mutatjuk ki. Emellett- véleményük szerint és szerintem is - a testbeszéd sokkal dinamikusabb, mint a beszélt nyelv, mert sokkal kevesebbet beszélünk, mint amennyi érzést képesek vagyunk kifejezni és ezzel a kicsi gyerekek is élnek.

Azért fontos, hogy ők is ”megtanulják” a testbeszédet, - ugyanúgy, mint az élő beszédet, - hogy alkalmazva még jobban megértessék magukat a világgal. Szülőként, felnőttként pedig azért lényeges megérteni ilyen formában a gyermekek reakcióit, mert ezáltal válhat érthetővé számunkra és meggyőzőbbé viselkedésük. Igaz a mondás, hogy a tettek magukért beszélnek. Sokszor elég egy pillantás, egy fejrázás, egy figyelmeztető ujj felemelés és ért belőle a kicsi gyerek szó nélkül is.

Ha megértjük gyermekeink testbeszédét, akkor erősítjük kapcsolatunkat velük, átérezhetjük a nonverbális jelek alapján érzelmeiket és közelebb kerülünk hozzájuk, mélyebb kapcsolatot építhetünk ki velük, mert ők is megértik a mi testbeszédünket.

Folyt. köv.

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr921156648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.06.03. 12:50:41

Érdekel a téma, várom a folytatást!
süti beállítások módosítása