Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Én, te, mi- a család! 2.rész

2009.08.10. 09:35 - ovisvilág

Címkék: család gyermeknevelés apaszerep apa szerepe a családban közös gyermeknevelés gyermeknevelés felelősségének megosztása család szerepe

Amikor két fiatal ember elhatározza, hogy családot alapít és gyermekeik lesznek- megkezdik a szülői életre való felkészülést. A gyermekáldás előtt adatik kilenc hónap arra, hogy testileg-lelkileg felkészüljenek a leendő szülők életformájuk változásaira. Ezeket el lehet sajátítani az előző generációk /leendő nagyszülők/ modellje alapján, szakkönyvekből, ismerősök, barátok tapasztalatai alapján.

A konkrét nevelési teendők azonban folyamatosan jönnek; amikor  a már 2-3-4 éves kis gyerkőccel valamilyen gond akad és olykor percek alatt kell döntést hozni a szülőknek. A szülőknek és nem csak az édesanyának! Természetes, hogy anyával van legtöbbet a kisgyermeke, sok esetben neki kell jól dönteni. Ezt bizony nem könnyű megtenni minden esetben. Talán ezért is kérdeznek ők többször, ha problémájuk akad, ha szeretnék megosztani kételmeiket, félelmeiket, ha csak megerősítést, támogatást várnak. Jóleső érzés, hogy olykor apukák is fordulnak tanácsért, de nem ez a jellemző.

Az anyukák gyakran magukat okolják, ha a nevelés során kudarc éri őket. Úgy gondolják talán nem követnek el mindent vagy nem jól teszik, amit tesznek. Kitől várhatnak segítséget?

Elsősorban társuk lehet az, akivel ezt megbeszélhetik és közösen kereshetnek megoldásokat. Ezért fontos, hogy az édesapák is érezzék azt a felelősséget, amely segíthet a közös nevelésben. Abban, hogy gyermekeikkel életerős, igazi bensőséges kapcsolatot csak akkor építhetnek ki, ha aktív részesei nevelésüknek.

És ez, egy életre szóló cél és feladat!

 Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr261299772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása