Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Anyák napi történetek

2009.04.29. 10:48 - ovisvilág

Címkék: anyák napja anyáknapi versek anyák napi köszöntő anyák napi ajándék anyák napi anyák napi történetek anyák napja az óvodában

Sok éves munkám során számos anyák napi ünnepséget szervezhettem és ezek közül több él még ma is emlékezetemben. Egyik ilyen volt az is, amikor egy véletlenül talált népzenei CD-zenéjére ”kreáltunk” egy táncot. Mindennap hallgatunk zenét egy meghatározott időben és ehhez a gyerekek gyakran hoznak ”anyagot” otthonról, ezek válogatása során találtunk rá erre a román anyasirató, népzenei balladára. A szövegét nem értettük, de hallgatva olyan mély benyomást tett a gyerekekre és ránk is, hogy elhatároztuk ezt valamilyen formában anyáknapján megmutatjuk! Így is történt!

A csodálatos hangú női előadót, a zene elementáris fájdalmat sugalmazó hatását gyerekeink átérezték. Átszellemülve, koruknak megfelelő mozgássor kialakításával egy kis táncformációt táncoltak el. Az öröm és a fájdalom keveréke az apró gyerekek mozgásában ösztönösen előtört a zene hatására és ezt a jelenlévő szülők is megérezték. Könnyes szemmel, kicsit döbbenten de annál boldogabban ölelték át utána saját apróságaikat!

Egy másik történet. Az egyik télvégi napon elvesztettem imádott édesanyámnak és az, azévi anyák napi ünnepségre való felkészülés ovisaimmal kemény érzelmi megpróbáltatás volt számomra. Néhány héttel az ünnep előtt verseket mondtam a gyerekeimnek, amelyek közül választhattak, melyik tetszik nekik, melyiket tanuljuk meg. Éppen Weöres Sándor: Buba éneke című versét kezdtem mondani, amikor rám tört a fájdalom és önkéntelenül csorogni kezdtek könnyeim, a hangom reszketett, elakadt a szavam. Gyerekeim meglepődtek, némán figyeltek, hisz sírni keveset láttak még, aztán egyik bűbájos kisfiam- akit 4 éve nevelgettem- szótlanul felállt, odajött hozzám és szorosan átölelve így szólt: ”ne sírj, tudom hiányzik anyukád, de mi szeretünk téged!” Átkaroltam, megpusziltam és könnyeimet nyeldesve rámosolyogtam, a többiek- akik eddig hang nélkül ültek körben,- tapsolni kezdtek. Sohasem fogom elfelejteni ezt a pillanatot!

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr801093165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D_éva 2009.04.29. 15:19:05

Aranyos,megható történetek. Főleg a második. Fantasztikusan rá tudnak érezni a gyerekek a felnőtt lelkiállapotára, és nagyon megható érzés amikor egy kisgyerek vigasztalja meg a felnőttet, ennél szabb ajándék nincs, Főleg egy pedagógus életében.
Minden anyukának ,és neked is Jusztina nagyon boldog Anyák napját kivánok!

ovisvilág 2009.04.29. 17:45:37

@D_éva: Kedves Éva!
Köszönöm, az anyukák nevében is.

Kryszti 2009.05.02. 16:58:01

Boldog Édesanyák napját kívánok! :)

ovisvilág 2009.05.02. 17:44:35

@Kryszti: Köszönöm Kryszti, viszont kívánom Neked is!