Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Közös nevelés – jó nevelés!

2008.08.11. 19:24 - ovisvilág

Címkék: óvoda tanácsok beszédfejlődés gyermeknevelés óvodás a gyermekem

„Egy ember olyanná válik, mint ahogyan hatéves koráig nevelik.”

Ezt pályakezdő óvónő koromban olvastam először, és kételkedve fogadtam. Hogy lehet az, hisz az ember tulajdonságait, személyiségjegyeit nem öröklés útján hozza, kapja elődeitől? Egy kisgyerek még olyan keveset ért meg a világból, környezetéből… különböző ráhatások persze fejlesztik minden téren… de nem kell ehhez több idő?
 
Sokat és sokszor gondoltam erre a kijelentésre, aztán gyakorlati munkám során meggyőződtem nagymértékű valóságtartalmáról. Már tudom, hogy még a születés előtt kell foglalkozni, beszélgetni, simogatni leendő gyermekünket. Attól a pillanattól mikor először kezünkbe vesszük, már erősen hatunk rá, hallja hangunkat, érzi illatunkat, kontaktust teremtünk vele! Az idő múlásával a gyermek számára nagyon meghatározó az édesanya, az édesapa, a családi környezet milyensége.
 
Nemcsak az anyagi jólét, nemcsak a luxus környezet, hanem a meleg otthoni légkör, szeretet, közös egészséges életritmus alakítja ennek minőségét.
A kisgyerekek 3 éves korukig megtanulnak sok-sok mindent. Környezetük ráhatásai ebben az időszakban nagyon intenzívek, beleépül fejlődő személyiségükbe úgy a negatív, mint a pozitív modell. Míg eddig eljut egy kisgyerek, a szülők, a család felelőssége hatalmas, hisz minden attól függ, hogyan éli meg velünk mindennapjait csemeténk!
Enni, beszélni, játszani, ÉLNI tanítjuk!
 
Különféle szokásokat sajátíttatunk el vele, (étkezési, egészségügyi, öltözködési), pallérozzuk érzelmi, akarati, értelmi tulajdonságait.
Alapvető készségeit, képességeit kezdjük ösztönösen vagy tudatosan fejleszteni.
 
Aztán egy jól megválasztott gyermekintézmény, tengernyi segítséget nyújthat a további nevelésben, partnerként, közösen nevelhetjük tovább óvodás gyermekünk egész személyiségét.
 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr34611164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása