Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Milyen ajándékot vegyek?! - Karácsonyi ajándékvásárlási ötletek

2008.11.24. 12:04 - ovisvilág

Címkék: karácsony óvodás hellókarácsony karácsonyi ajándékvásárlás gyerekeknek játékötletek karácsonyra óvodásoknak karácsony óvodában építőjátékok kirakós játékok közlekedési játékok értelemfejlesztő játékok

Közelegnek az ünnepek, a szülők, nagyszülők már keresik, milyen legyen az ünnepi ajándék a gyerekeknek. Nem könnyű a helyzet, hisz hatalmas a kínálat a legdivatosabb játékszerektől az egyszerűbb, hagyományosabb játékokig /autók, baba /. Ki-ki pénztárcája szerint válogathat a sok ajándéktárgy között.

De minek örül legjobban gyermekünk, unokánk?!

 

Hát, bizony, ez is nehéz kérdés!

Véleményem szerint - mivel gyerekekkel foglalkozom, tudom - ez mindig a családi neveléstől, a divattól, a racionális vagy kissé elfogult szülői szemlélettől, no meg az anyagi háttértől függ. Hisz akad környezetemben olyan kisgyermek, aki egy apró, plüss figurát kapva is boldog, de van több olyan is, aki méregdrága játékainak is csupán néhány napig örül.

 

Természetesen a szülőket is befolyásolják a ”sláger-termékek”- a rajzfilmhős megihlette, borsos árral rendelkező ”játékok”, repülőgép-anyahajók, harci robotok, átalakuló, beszélő, ”mindent- tudó” tündérlány babák és sorolhatnám. Ám mindezek mellett megtalálhatóak olyan játékok is, amelyek fejlesztő hatásúak: társasjátékok, könyvek, gyűjtemények, gyereklexikonok.

 

Vannak különféle építőjátékok 3 éves kortól 8-1o éves korig, összerakó-kirakós játékok, közlekedési játékok, fakocka készletek hagyományos és új kiegészítőkkel, gyöngy-, fagolyókészletek, szerepjátékhoz babaszobai-, konyhai szettek, eszközök, értelemfejlesztő, gondolkodtató játékok, melyek nemcsak szép kivitelezésűek, de hasznosak is!

 

Az a jó döntés, ha a család megbeszéli a nagyszülőkkel ”felosztja” és egy divatos játék mellé jut egy ”értékesebb”- hasznosabb játék is a karácsonyfa alá.

 

Milyen karácsonyi ajándékvásárlási ötleteitek vannak még, ami hasznos lehet másoknak is?

 

 

” A játék, az különös.

   Gömbölyű és gyönyörű,

   csodaszép és csodajó,

   nyitható és csukható,

   gomb és gömb és gyöngy, és gyűrű.

   bűvös kulcs és gyertya lángja,

   színes árnyék, ördöglámpa.”

                                / Kosztolányi Dezső: Játék-  részlet /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr63785641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2008.11.25. 10:26:57

Családunkban több különböző korú gyermek van. Mi mindig megbeszéljük, hogy ki milyen ajándékokkal lepi meg a gyermekeket. Fontosnak tartjuk, hogy egyrészt a koruknak és érdeklődési körüknek megfelelő meglepetésekben részesüljenek, másrészt, hogy ne kapjanak ugyanolyan ajándékot több családtagtól. Többségében hasznos ajándékokat kapnak, de tényleg nem lehet teljesen kizárni a trendi játékokat sem.
A nagyon haszontalan divatos tárgyakat, azonban nem vesszük meg egyáltalán. Véleményem szerint a gyerekeket fokozatosan meg lehet tanítani az igazán értékes dolgokra. Ha sok értékes dolgot látnak maguk körül, akkor ők is egyre inkább a minőség felé vonzódnak, és a kommersz tárgyaktól, viselkedéstől stb. távol tartják magukat. A példamutatást nagyon lényegesnek tartom.
süti beállítások módosítása