Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Ünnepvárás

2008.12.05. 06:00 - ovisvilág

Címkék: karácsony az készülődés versek óvodás karácsonyfa karácsonyi hellókarácsony ünnepvárás óvodában karácsonyi ajándékozás

 

”Szép Tündérország támad föl szívemben

Ilyenkor decemberben.

A szeretetnek csillagára nézek,

Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,

Ilyenkor decemberben.” /Juhász Gyula: Karácsonyfelé-részlet /

 

     

Az ÜNNEP lehet meghitt, megható és szép, ha úgy éljük meg. A közelgő Karácsony talán a legszeretetteljesebb, legbensőségesebb mind közül. Az egymásfelé fordulás, az ajándékozás öröme közelebb hozza egymáshoz az embereket egy kis időre. Nagy szüksége is van erre a mai világban felnőttnek, gyermeknek egyaránt.

 

A kisgyermekes családok ünnepe talán a legkiteljesedettebb, a kicsik öröme, a várakozás, a készülődés ideje teszi varázslatossá. Gyermekeink miatt igyekszünk széppé tenni, mert látni szeretnénk izgalommal teli örömüket és mi, szülők ettől leszünk boldogok. A kisgyerekek izgalma felfokozottabb, hisz ők, főleg a kisebbek olyan érzelmeket képesek kinyilvánítani, amelyek nekünk felnőtteknek is irigylésre méltóak lehetnek. Ezért az ünnepek előtti hetek, napok hangulata nagyon fontos, talán egyenértékű magával az ünnepével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszaemlékszünk a régiekre, a gyermekkori ünneplésekre, ezek beívódnak az ember lelkébe. Magam sem felejtettem el a közel ötven évvel ezelőtti karácsonyi hangulatot, mikor édesanyám főzte házi készítésű szaloncukrot raktunk a fenyőre. Testvéreimmel ”lopkodtunk” belőle díszítéskor és anya mondta: ”inkább énekeljetek, akkor marad cukor a fára!”

 

Természetesen ma az ünnepi előkészületek ideje lerövidül, hisz szinte minden megkapható készen, félkészen, legyen az ajándék, csomagolás, ünnepi étel. A rohanó élettempó, a gyors ritmus kevésbé teszi lehetővé, hogy pl.: az ünnepi sütéshez, este együtt törjön diót a család a bejglibe vagy fenyődíszeket készítsen az adventi időszakban közösen a gyerekekkel, pedig megéri!

 

Az együtt eltöltött idő, a közös várakozás a legszebb a világon!

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr65801368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2008.12.05. 17:52:37

Nagymamám és édesanyám is sokat mesélt a szaloncukor házilag történő készítéséről.
Kicsi koromban már volt kész szaloncukor. Az azonban nagyon emlékezetes maradt, hogy nagyobbacska koromban Szenteste előtti estén összeült a család és fonalat kötöztünk minden szaloncukorra, majd egy szék támlájára helyeztük azokat, hogy ne gubancolódjanak össze a szaloncukrok Szentestéig, amikor is a fára kerültek.

ovisvilág 2008.12.05. 20:39:31

Nálunk a lányom készíti a kampókat a szaloncukorra, mi csak besegítünk neki, de minden évben ez az ő feladata:)

Még emlékszem a házilag készített szaloncukor ízére, csodálatos!

Ingrid 2008.12.06. 19:43:48

Mit nem adnek egy jo kis hazi keszitesu szaloncukor recepter.... Meg en is emlekszem ra, pedig fiatal vagyok, de a boltinak soha nem lesz olyan ize, pedig igyekszunk a legfinomabbakat megvenni. Nalunk minden hazi keszitesu, jovo heten a jol bejaratott mezeskalacs receptem kerul elo, majd a kuglof, a keksz szalami es a tobbi finomsag. Ettol is meghitt es unnepi a Karacsony. Mar csak a szaloncukor hianyzik :)
süti beállítások módosítása