Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Gyermeknap 2012

2012.05.24. 13:12 - ovisvilág

Címkék: gyermeknap gyermeknap 2012

 Az életemben bekövetkezett változások miatt már elég régen nem írtam. Az egyik ilyen nagy változás az, hogy lányomék ideiglenesen hazaköltöztek külföldről hosszú évek után, és megajándékoztak egy csodálatos pici Unokával! Anyák napi ajándék egyik legszebbikét kaptam május 6-án Noel Patrikot! Azóta mellette vagyok, amikor csak tehetem, hisz ő az első és egyetlen Unokám!

Most, amikor gyermeknap közeleg, még fokozottabban és újra átérzem, átélem a gyermekekkel való törődést, és azt a kölcsönhatást, amely felerősödve érvényesül köztünk. Figyelem minden mozdulatát, rezdülését és örülök a Csodának! Mint szinte minden nagymama kivételesnek érzem magam, és őt is annak látom.

Úgy gondolom, hogy egy gyermek teszi teljessé a család életét! A feltétel nélküli szeretetünk tárgyává válik, és az óvás, féltés felerősödik bennünk. A mai világban bizony égető szüksége is van minden pici, kicsi és nagyobbacska gyermeknek a féltésre, az oltalomra, az odafigyelésre. Ebben a hangos, rohanó, sokszor zűrzavaros modern életben talán ránk, nagymamákra is tehetnek gyermekeink egy kicsit ”édes terhükből”, a gyermeknevelésből.

A segítségadás közelebb hozza felnőtt korú gyermekeinket ismét hozzánk, és egy pici Unoka erősítheti ezt a kapcsot a családban. Bármilyen sok hétköznapi gond, nehézség terheli is a család tagjait a kölcsönös szeretet, tisztelet és türelem egymás iránt meghozza gyümölcsét, a meleg, kiegyensúlyozott családi légkört, megteremti az otthon melegét, a napi feltöltődéshez, az újrakezdéshez szükséges energiát, erőt tud adni.

Gyermeknapra azt kívánom minden kis és nagy gyermeknek, hogy legyen része ilyenben!

Nyújtsunk számukra mindig közelséget, védelmet, tartsuk fontosnak kérdéseiket, ne nevessük ki válaszaikat, vegyük figyelembe érzéseiket, segítsük önállóságukat és szeressük nagyon szeressük őket! Akkor is, ha még pöttömnyiek, akkor is, ha már ”feleselő” kamaszok.

Hiszen tőlünk függ milyen tarisznyát töltünk meg nekik életútjukra!

Boldog gyermeknapot kívánok minden gyermeknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr644543642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása