Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Téli barkácstippek óvodásoknak

2009.02.09. 10:34 - ovisvilág

Címkék: doboz óvoda barkácsolás óvodás téli barkácstippek óvodásoknak nyomdázás pókfonás babakészítés rongyból kéznyomat festés. buborékfestés kreatív barkácsolás

Nyomdázás: 

Hozzávalók: néhány nagyobb burgonya, éles kés, víz-v.temperafesték, papírlapok, ecset, papír zsebkendő, különböző játékok- kocka, lego


A kettévágott burgonya felületére figurákat faragunk /fa, ház, nap virág.../ ezt befestjük sűrűbb festékkel és rányomjuk papírra. Ugyanezzel a technikával összegyűrt papírzsebkendőt, kockát, lego darabot festhetünk be és nyomdázzuk át a papírra. Különböző színeket egymás mellé pl: virágokból- kert lesz, házakból- utca, fákból- erdő…lehet- képalkotást, a síkban való elhelyezés fejlődését segíti.

 

Pókfonás:

Hozzávalók: maradék vastagabb fonalak, hurkapálcák


2 hurkapálca darabot egymásra merőlegesen helyezünk, összekötjük fonállal középütt. A középpontból kiindulva, folyamatosan körbe haladva minden pálcikán egyszer tekerjük körbe a fonalat, ügyelve arra, hogy egyenletesen- ne erősen feszítsük. Amikor már több sorunk kialakult, új színnel folytassuk /hozzákötünk más színű fonalat/. A gyerekek körében igen kedvelt és a kéz finommotorikus mozgását fejleszti és szép, csíkos képpé válik, amelyet falra is kitehetünk.

 

Babakészítés rongyból:

Hozzávalók: maradék textilanyagok, cérna, olló, gyöngyök


Rongydarabból formáljunk gombócot, majd egy nagyobb fehér vagy rózsaszínű anyaggal borítsuk be. Ezután cérnával, vékony rongycsíkkal kössük el úgy, hogy két csücskét húzzuk szét a baba kezének. A középen maradt végre kössünk tetszés szerinti hosszúságú szoknyát. A karnak hagyott csücskök végét kössük el cérnával és rendezzük el úgy, mint egy puffos ujjú blúzt. Fonalból készíthetünk hajat, kendőt tehetünk a fejére, bővíthetjük ruházatát mellénykével, köténnyel. Szemet, szájat gyöngyből vagy rajzolással készíthetünk. Jó játék kislányoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén hasonló a baba, csak itt fonalból fonják-ötlet egy amerikai oldalról.

 

Doboz-barkácsolás:

Hozzávalók: különféle nagyságú dobozok /gyógyszeres, üdítős, cipődoboz, stb./, olló, ragasztó, színes papírok


A dobozból ragasztással készíthetünk robotot, rakétát, vonatot, autót, különböző állatot /zsiráf, kutya, elefánt// de készíthetünk várat, házakat, tornyot, kilövő állomást, autót, stb.  Az elkészített figurát, alakzatot beragasztjuk színes papírokkal és erre rajzolhatunk részleteket. /pl: házaknak ablakokat, robotnak arcot../.

Kreativitást, fantáziát fejleszt.

 

Játék festéssel:

Hozzávalók: festékek, nagyméretű papírok, ecset


Pl: kéznyomat festés:- a tenyerünket sűrű festékbe mártjuk, nyomatot készítünk, amit tovább festhetünk ecsettel / 5 fejű sárkány, nap 5 sugara, 5 folyó, 5 út/ képpé varázsoljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buborékfestés:

Az előző anyagok mellé még kell folyékony mosogatószer, szívószál. A mosogatószerbe kevés vizet teszünk, hozzá festéket és szívószállal meghabosítjuk /kicsi nehogy beszívja!/ Apránként öntsünk pici vizet és tartsuk a díszítendő lapokat a habosított festék fölé. Érdekes, szép formákat kapunk.


Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr65931731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.02.09. 22:25:18

Ilyen rongybabát én is készítettem!!!! :))) Nagyon sokat gyártottunk, minden színből, méretből :)
A festékelős játékokat elhülve nézegetem... félek a maszatolástól, de a szép eredmény csábít... tuti ezeket is kipróbáljuk :)
Színes szappanceruzánk már van, valami csoda és irtó jó móka fürdés közben a csempére festeni, majd gond nélkül lemosni :)

shebi 2009.02.10. 22:29:36

Végre eljutottam, hogy bekukkancsak jobban hozzád, nagyon jó dolgokat szedtél össze, gratulálok a bloghoz. Kilinkelhetlek?

ovisvilág 2009.02.11. 10:00:31

shebi: Kösönöm, hogy benéztél hozzám. Igen, kilinkelhetsz.

Ingrid: egy kis maszatolás nem árt:)
süti beállítások módosítása