Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Kezdődik az ovi - óvónői szemmel

2008.08.20. 15:03 - ovisvilág

Címkék: óvoda gyermeknevelés óvónő óvodakezdés óvodai beszoktatás óvodai program

A következő napokban biztos sok szülőnek eszébe jut ez a mondat. Van aki jóérzéssel nyugtázza, de gondolom több anyuka gyomra kissé összerándul, mert először viszi kicsi gyermekét új idegen közösségbe. A régi ovisoknak ilyentájt már hiányoznak társai, a közös játékok, bábozás, mesék és talán az óvó nénik is.

 
Ez viszont is igaz, hisz augusztusban, néhány hét elteltével már nekünk óvónőknek is hiányoznak gyerkőceink. Öröm találkozni a napbarnított, megnőtt és megerősödött gyerekekkel, akik tele vannak mindenféle élménnyel csak győzzünk mindenkit meghallgatni.
Mi felnőttek is felvértezve új ötletekkel, tervekkel kezdjük el az új nevelési évet. Optimális esetben az ovi is megszépülten, várja lakóit. A találkozás miatti öröm után felelevenítjük az óvodai élet szokásait, a különböző közös szabályokat, tevékenységeinket keretbe, napi- és heti rendbe foglaljuk, éves nevelési terveket készítünk, és ezek szervezésével startolunk.
 
Lényeges teendőnk, csoportunk felmérése, azaz a gyerekek aktuális testi, érzelmi,  értelmi képességeinek térképezése, emellett az egyéni fejlettségük jelenlegi állapotának megismerése.Enélkül nem tudnánk elkezdeni a  fejlesztő munkát.
 
Fontos pillanat az újonnan jött gyerekek fogadása, a beszoktatási folyamat elindítása. Ez gyermekenként változó ütemű, anyás beszoktatással segítjük a kicsiket át a nehéz kezdeti időszakon. Csoportunk mindig kíváncsian és szeretettel várja a kicsiket, pártfogásba veszik őket, mint egy nagyobb testvér- segítenek.
 
Csoportunkban az első napokban mindig megjelenik kedvenc régi- új bábunk, Brumi, a maci akivel túrázni megyünk, körbejárjuk az ovi minden zegét-zugát (megismerés céljából), majd csoportszobánkban kirándulunk.
 
Ennek célja, hogy a babaszoba, konyha, mese-tanuló, kézimunka-sarok, játékpolcok rendjét megismertesse Brumi a gyerekekkel (szabályok felelevenítése, megismerése játékosan).
Aztán előkerülnek a régi kedvenc, és az új játékok, kezdődik az élet, a gyerekek elsődleges és legfontosabb tevékenysége, a játék.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr36624642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.