Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Gyermeknap az óvodában

2009.05.25. 11:41 - ovisvilág

Címkék: gyereknevelés gyermek óvoda gyermeknap gyermeknevelés óvodás óvónő gyereknap május gyereknap 2009 gyereknap mikor gyereknapi versek gyermeknap 2009 gyermeknap versek gyermeknapi idézetek

Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepeljük, gazdag programok, ajándékok, kiemelt figyelem övezi ezen a napon őket. Az óvodában is jeles nap, amikor közös programokat, /sportvetélkedők, tréfás játékok/ szervezünk, bevonva szülőket, akik aktív részesei ezeknek gyermekükkel együtt.

Az ünneplés napján már kora reggel krumpli hámozásra invitáljuk anyáékat - ilyenkor az ovi nagy pázsitos, fákkal teli udvarán, kondérban főzzük a paprikás krumplis ebédünket. Volt amikor kukoricát pattogtattunk /dajka nénik segédletével/, volt amikor palacsinta sült egész délelőtt az udvaron. Szörpöt, sütiket készítenek az anyukák, nagymamák és ők segítenek, az étel-ital előteremtésétől a felszolgálásig. Apukák általában a homokvár építésében, lufifújásban, kötélhúzó vagy zsákban futó versenyeken jeleskednek lurkójukkal együtt.

Erre a napra vendégeket is szoktunk hívni; bűvészt, fúvószenekart, tűzoltókat, rendőröket, akik bemutatják kicsit munkájukat /tűzoltást, nyomkereső kutya tevékenységét/. Ilyenkor fel szabad  mászni a tűzoltóautókra, szirénát is meg lehet szólaltatni vagy kézbe lehet venni a rendőri bilincset, adó-vevőt. A versenyek mellett arcfestést, színes  késztésztából nyaklánckészítést, csutkababa készítést is lehet választani. Ebéd előtt óvónői bábcsoportunk minden gyermeknapon egy bábelőadással kedveskedik a kicsiknek, amit a szülőink és a vendégeink is élvezettel tapsolnak.

A fűben leterített plédeken, papírtányérból elfogyasztott ”ebéd” zárja a félnapos programot, a szülői munkaközösség ajándékai már csak ráadás! Ezek birtokbavétele után a délutáni pihenő alatt minden gyerkőc- elfáradva a nap eseményeitől - úgy elalszik, mint a tej! Aztán még napokig megjelenik játékukban, rajzaikban az ünnep érzelmi hatása, az élmény! Gyakoribbak az olyan rajzok, amelyeken tűzoltó-, rendőrautó látható, a nagycsoportos fiúk közül többen ezt a hívatást szeretnék, ha nagyok lesznek. 

Az ünneplés akkor igazi, amikor a gyerekek azt mondják áhítozva: ”de jó lenne, ha minden nap gyereknap lenne!”


 Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr501142358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása