Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Gyermekkori testbeszéd

2009.06.04. 07:00 - ovisvilág

Címkék: testbeszéd jelentése testbeszéd gyermekkorban testbeszéd jelentései testbeszéd kommunikáció érzelmek kifejezése gyerekkorban

A testbeszéd; tulajdonképpen testünk ”beszéde”; tekintetünk arcjátékunk, gesztikulálásunk, testtartásunk, légzésünk, mozgásunk, távolságtartásunk irányítása érzelmeink kifejezésére.

A kisgyerekek intenzív érzelmi megnyilvánulásaikat jól láthatóan képesek kifejezni testük beszédével. A koragyermekkori elsődleges érzelmek /öröm, harag, izgalom, félelem, kíváncsiság, dac, fájdalom/ egyre erősebbek lesznek. Képessé válik egy kisgyerek új ismereteket, tapasztalatokat szerezni, felfedezni az őt körülvevő világot, egyre jobban érvényesíteni önállósági törekvéseit és testbeszédével ezt egyértelműen, gyakran a felnőtt számára eltúlzottan tudomásunkra hozni!

Ennek a hatásos és egyértelmű kommunikációs csatornának az ”alkalmazása” a kicsiknél még őszinte, elemi erővel nyilvánul meg, nincs nyoma a tettetésnek, az eltitkolásnak, leplezésnek, mint lesz az majd felnőttkorban.

 

Amikor gyermekeink testbeszédét figyeljük, ne csak egyes mozdulatokat vegyünk észre, hanem azok összességét, a körülményeket, azt a közeget, ahol történik ez a reakció, mert ez nagyban meghatározza jelentését.

 

Folyt. köv.

 

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr81156667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2009.06.04. 13:18:35

Nem tűntem el, csak egy kicsit elutaztunk. Most pótolom az elmúlt hetek bejegyzéseinek elolvasását Nálad és másoknál is. :)
Testbeszéd, ez az egyik kedvenc témám. Norman és Márk testbeszéde igazán azóta gazdagodott sokat, mióta elmúltak egy évesek. Ők még a szó igazi értelmében nem beszélnek, így a testbeszéddel mondanak el mindent, és én nagyon szeretem "megfejteni" ezeket a jeleket.
Várom a téma folytatását.

ovisvilág 2009.06.05. 20:23:23

@Kryszti: Remélem jól sikerült a nyaralásotok/utazásotok:)
Jön nemsokára a folytatás!
süti beállítások módosítása