Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

"Mit kell tudni egy kisgyereknek?" - 1. rész

2009.07.21. 17:15 - ovisvilág

Címkék: óvoda gyermeknevelés óvodás óvónő gyerekek fejlődése gyermekek fejlődése mit kell tudnia egy 6 éves gyereknek mit kell tudnia egy kisgyereknek óvodai nevelési programok alternatív óvodai nevelési programok egyéni fejlődés személyiségvonások gazdagítása

Gyakran fordulnak hozzám szülők ezzel a kérdéssel, vagy hasonlóval. Érthető, ha kíváncsiak arra, hogy milyen teljesítményeket várhatnak el apróságuktól!

Van- e olyan értelmes, jó mozgású, jó beszédű, mint a szomszédék kicsije?

Ha ovis lesz, tud-e majd annyit, mint társai?

Mit követelnek, mit várnak el tőle az óvó nénik?

A környezetváltozás, az új helyzetek adta, ”feladatokkal” képes lesz-e megbirkózni!

Egyáltalán, milyenek a korosztályonként elvárható ”teljesítményszintek”?

 

Évtizedekkel ezelőtt az óvodai nevelést, az Országos Pedagógiai Intézet szakemberei által összeállított és minisztériumi érvényesítés után közrebocsájtott országos program szerint ”kellett” folytatni. Ebben a nevelési programban és később átdolgozott változatában is meghatározták korosztályonként a gyermeki fejlődés jellemzőit, követelményszinteket.

 

Napjainkban hála az égnek ez már nem érvényes! Változott a világ, a kisgyerekek nevelése is! Ma már különféle alternatív óvodai nevelési programok, alapján nevelünk. /Freniet, Montessori, epochális, művészeti, stb./- és ezeket az óvónői testületek állították össze, vették át másoktól, saját profiljukra formálva érvényesítik a gyakorlatban a rájuk bízott kicsik körében.

 

Ám minden jelenleg működő programban a legfontosabb az egyéni fejlődés fokozása, a gyerekek személyiségvonásainak gazdagítása egyéni tulajdonságaik alapjánFontos, hogy a családban is minden apróság önmagához képest fejlődjön és ehhez biztosítsunk annyi lehetőséget, nyújtsunk annyi élményt, tapasztalatot, amennyit csak tudunk!

Ez vonatkozik az óvodapedagógusokra és a szülőkre is, hisz tőlünk függ, milyen alapot kapnak gyermekeink! Ez egy életre szól! Az elindítás milyensége, tartalma határozza meg apróságaink életének e szakaszát!

Folyt köv.

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr451259283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása