Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Őszi barkácstippek

2009.10.02. 07:00 - ovisvilág

Címkék: ősz őszi barkácsolás gyerekeknek őszi barkácsolás őszi barkácstippek óvodásoknak őszi koszorú krumplinyomda őszi tippek barkácstippek óvodásoknak barkácstippek gyerekeknek

 Barkácsoljunk! 

Őszi koszorú készítése

- Kartonpapírból két egyforma karikát kell vágni/1 nagyobb és egy kisebb tányért körberajzolva egymáson/ összeragasztani, hogy jó tartása legyen. A karton karikát díszíthetjük őszi termésekkel, préselt színes falevelekkel, raffia csokorral, amivel fel is függeszthetjük falra /makkot, csipkebogyót, borostyán levelet… stb./ lehet színesebbé tenni.

Képek, képeslapok készítése

- A lepréselt és megszáradt faleveleket formáik, színük szerint összeválogatjuk, dió, ragasztó és színes kartonlapocskák szükségesek kellékként még hozzá és különböző figurákat készíthetünk közösen kicsinkkel. Kis keretbe foglalva gyerekszoba dísznek, nagyi, apa névnapjára apró ajándéknak is jók lehetnek. Lehet virágokat, fát, állatfigurákat, madarakat stb. készíteni ezzel a technikával.

 

-Különféle magokból, termésekből szintén színes képek készíthetőek; az előre kirajzolt formákat ragasztóval kenjük és pl. mákot, borsó- vagy kukoricaszemeket szórunk, egyengetünk a ragasztós felületekre, de lehet homokkal, búzadarával szintén így képeket ”alkotni”.

-Burgonyát, sárgarépát kettévágva, arra kis formákat faragunk késsel és sűrűbb festékbe mártunk, ebből is varázslatos képek születhetnek. A gyerekek imádják!

-Frissen szedett őszi faleveleket befestünk a ”fonákján” különböző színekkel- ecset, festékek kellenek hozzá csupán- és a befestett levelekből nyomatokat készíthetünk- őszi erdőt, virágokat, és mindenféle figurát kelthetünk életre, ha ecsettel kiegészítjük a képet.

- Közelben található fához kimegyünk, fehér papírlapokkal és zsírkrétákkal- a törzsére tett lapot átdörzsöljük színes zsírkrétával. Az így készült erezet mintákból montázs- kép készülhet /különféle formákra vágva nagyobb papírfelületre ragasztjuk/.

- Dekoratív kép készülhet ha vékony, színes papírcsíkokat /kb. 5- 1o cm hosszúságúakat/ vágunk és ceruzára vagy hurkapálcára óvatosan feltekerjük, levéve és élére állítva ragasztjuk papírlapra /virágok, fák/.

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr611390983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kókuszosvarázs · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.22. 09:59:39

Ősszel van idénye a gesztenye baba készítésnek is!
Hurka pálca kel, gesztenye és ragasztó.

ovisvilág 2009.10.22. 10:08:30

@kókuszosvarázs: Így van, nagyon szeretik az ovisok is.
süti beállítások módosítása