Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Új év, ”régi” célok

2012.01.11. 12:56 - ovisvilág

Címkék: gyermek gyermeknevelés

Egy új év elé mindig várakozással, reményekkel nézünk.

Számot vetünk az elmúlt esztendei életünk történéseivel; értékeljük, összegezzük dolgainkat, és kitűzzük új céljainkat. Megfogalmazzuk elvárásainkat a világ és önmagunk elé, aztán éljük tovább életünket. Ki-ki egyéniségének, életkorának, alkatának, életszemléletének, erkölcsi normáinak megfelelően, sajátos módon, de alkalmazkodva a családhoz, a kisebb-nagyobb közösségéhez, az embertársakhoz.

Mindemellett neveljük gyermekeinket! Azokat a kicsi emberkéket, kiknek élete, testi-lelki fejlődése tőlünk függ. Minél kisebbek, annál inkább ránk vannak utalva minden szempontból, hisz számukra még minden új és kevésbé követhető, érthető. A legapróbb hétköznapi dolgoktól, az önmaguk elfogadását és környezetük megismerését segítő értelmi, érzelmi vonások kialakulásáig. Hiszen elsődlegesen mindent a mi modellünk alapján sajátítanak el! Ezért is óriási, a felnőtt világ, a család, a szülők felelőssége - amit oly sokszor emlegetünk. Nagy terhet ró ez, és olykor félelmet is egy kezdő szülőre, óvónőre. Félelmet, bizonytalanságot attól, hogy vajon jól teszi- e dolgát kisgyermeke nevelése során, meg képes- e védeni a külvilág negatív hatásaitól? Helyes irányban egyengeti-e fejlődése útját? Számtalan kérdés vetődik fel egy apró gyerek testi- lelki életét egyengető szülőben!


Ezt bizonyítja számomra az a számtalan sok kérdés, amelyeket - főleg anyukák - tettek fel folyamatosan az elmúlt évben is, és amelyekre igyekeztem - tapasztalataim alapján - mindig válaszolni. Célom, hogy a most beköszöntött új évben is folytassam a tanácsadást. Próbáljak minél több anyukának megnyugtató, segítő gyakorlati módszert, ötletet adni kicsi gyermeke neveléséhez.

A pályám során összegyűjtött tapasztalatokból, az apróságok megismerésével kapcsolatos élményeimből minél többet megoszthassak az ez iránt érdeklődőknek.

Bízom benne, hogy sikerül!

Minden olvasómnak boldog, eredményes, sikeres új évet kívánok, és sok erőt, energiát, főleg  a gyermekneveléshez!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr513536754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbra37 2012.01.15. 17:32:50

Kedves Jusztina!
Olvasgatom a blogod, mostanában találtam rá, óriási kincs!
Szeretném pár dologban a segítségedet, tanácsodat kérni, ám egyelőre nem találok mail címet... Német nyelvoktatás ovisoknak témában lenne szükségem pár segítő tanácsra.

ovisvilág 2012.01.19. 11:31:17

@barbra37: Kedves Barbara!
Emailben elküldtem az email címemet Neked.
Üdvözlettel:
Jusztina
süti beállítások módosítása