Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Óvodai ritmus

2008.08.26. 12:27 - ovisvilág

Címkék: gyereknevelés óvodás óvónő óvodakezdés óvodai beszoktatás óvodai napirend óvodai nevelés

Mottó: A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik. (Lao-ce)

A családi nevelésre építve és azt kiegészítve az óvoda igyekszik minden téren kielégíteni a kisgyerekek testi-lelki szükségleteit, ezzel elősegíteni a gyermeki fejlődést. A családi nevelés színterét az óvoda veszi át és kiépíti, megszervezi saját nevelési folyamatát.
 
Az a jó ovi, ahol a kisgyermek minél hamarabb szembesül az új élet ritmusával, gyorsan megszokja a közösségi élet, a társas együttműködés szokásait, szabályait – mi miután és miért történik.
 
Napirend, amit azért rugalmasan kell értelmeznünk - szabályozza a különféle tevékenységeket - kézmosás, tízóraizás, játék, levegőzés, ebédhez készülődés, ebéd, fogmosás, csendes pihenő. Természetesen ez óvodánként változó, eltérő lehet idő ritmusban, de mindenütt jelen kell lennie az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának megfelelően.
 
A kialakított, egészséges életritmus érzelmi biztonságot alakít ki a gyerekekben. A régi ovisok néhány nap, hét alatt képesek visszaszokni ebbe a ritmusba, felelevenítik a csoportjuk szokásait (egészségügyi, öltözködési, étkezési, társas élet) és folyamatossá téve, nyugodt légkörben tölthetik napjaikat csoportjukban.
 
Az új ovisok számára nagy feladat az óvodai élet ritmusának megismerése, hisz a kezdetekben még nem értik mit és miért kell tenni. Meg kell találni helyüket az új környezetben, új szabályokat, szokásokat kell megtanulniuk idegen gyerekekkel együtt, és mindezt ismeretlen felnőttek irányításával.
 
Ám, ha az óvoda, az óvónénik biztosítják a legfontosabbat, a szeretetteljes, derűs, biztonságot nyújtó légkört és lehetőséget, időt, türelmet ehhez a kemény próbatételhez, akkor a kisgyerekek megszeretik az oviba járást.
 
Megteszik a hosszú úton első lépéseiket.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr37633674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petranyu 2008.08.28. 14:22:08

Nagyon örülök,hogy van ez az oldal!!Nagyon sok hasznos információt tudtam meg!!!A fiam 3,5 éves és nekem is sok problámám adódott a beszoktatással nem azért,mert nem volt kedve menni csak az óvonénik nem álltak úgy a dolgukhoz ahogy szerintem kéne!
Bischof Jusztina sajnos ritka,hogy olyan óvonénikhez kerül a gyermek amilyen ön!!!És ezt nagyon sajnálom,mert szerintem ilyen a jó óvonő amilyen ön!!!
Köszönöm!
Petra

ovisvilág 2008.08.28. 18:33:41

Kedves Petra!
Köszönöm elismerő szavait.
Próbálók az ovis szülők segítségére lenni.

Jusztina
süti beállítások módosítása