Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Mit eszünk? – Helyes táplálkozás óvodásoknak

2008.09.10. 09:53 - ovisvilág

Címkék: gyermek óvoda egészséges táplálkozás óvodásoknak

Abból vagy, amit megeszel
 
Az óvodába kerülő gyerekek különféle szociokúlturális háttérből, különböző családi szokásokkal, köztük táplálkozási szokásokkal érkeznek. Az első közösségi nevelési folyamatban résztvevő kicsik számára az új étkezési szokások, az új ételek elfogadása sem könnyű. Nem könnyű az étkeztetők, a gyermekélelmezésért felelős szakemberek és az óvónők dolga sem.
 
Az óvodák egyik igen fontos feladata az egészséges életmódra nevelés, így a gyerekek táplálkozására is különös gonddal kell figyelniük.
Megváltozott az elmúlt évek során a gyerekek ételhez való viszonya, mint ahogy megváltoztak sok fiatal család étkezési szokásai is. Az előre elkészített, fagyasztott és felmelegített ételek, a készen vásárolt élelmek reklámja, piaca óriássá nőtte ki magát. Nincs is ezzel semmi baj, ha nem kizárólag csak ilyet eszik egy kis gyerek.
 
Munkám során gyakran tapasztaltam, hogy kora reggel chipses zacskóval, üdítős üveggel jöttek gyerekek oviba, vagy csokit majszolva köszöntek be a csoportba.
Különböző fórumokon /fogadóóra, szülői értekezlet, szülői munkadélután/ hangot is adtunk ezeknek  a jelenségeknek, egészségügyi program keretében hívtuk fel a figyelmet a gyermektáplálkozás fontosságára.
 
Gyümölcs-, zöldségnapot iktattunk be heti tevékenységeinkbe, amikor a gyerekekkel együtt készítettünk mindenféle salátákat és közösen ettük meg.
Ma az egészséges táplálkozásról nagyon sok szó esik, szinte divattá vált és mindenkinek van saját véleménye róla. Tudom, a rohanó élet rengeteg energiát vesz el, így az egészséges étrend kialakítására sem idő, sem anyagiak nem mindig állnak rendelkezésre.
 
Mégis az a véleményem, hogy a kisgyermekek egészséges étkezésére, étkezési szokásaira nekünk szülőknek, családnak kell nagy gondot fordítani. Azt hiszem a pozitív óvónői példák is hasznosak lehetnek a gyerekek számára és sok esetben közvetve a szülőket is kedvezően lehet motiválni ebben.
 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr28656808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.09.11. 07:52:41

Juj, micsoda dolog a gyereket chipsszel küldeni oviba... :(
Nekem eszembe sem jutna.

ovisvilág 2008.09.11. 09:46:27

Sajnos sok ilyen szülővel találkoztam a pályafutásom során, főleg az utóbbi években.
Chips, cukros-szénsavas üdítő + csoki egyenlő reggeli
Nagyon felháborító és elszomorító!
süti beállítások módosítása