Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Itt az ősz!-Őszi ötletek ovisoknak

2008.09.24. 19:51 - ovisvilág

Címkék: óvoda óvodás őszi játékötletek kreatív őszi játékok óvodásoknak

Be kell ismernünk ha akarjuk, ha nem, hogy a nyárnak vége és a maga ezerszínű, varázslatos szépségével és ködös, esős, szeles csúfságával ismét beköszönt az ősz. Az óvodakezdés már megtörtént, a gyerekek lassan vissza- és beszoknak abba a környezetbe, ahol napjaik legnagyobb részét töltik. A hétvégéken azonban még van lehetőség arra, hogy a család együtt sétáljon, kiránduljon.

 
Nincs szebb egy őszi erdei sétánál, millió látnivalót, szépséget kínáló kirándulásnál, de ha erre nincs lehetőség, egy utcai, piaci séta is sok-sok látnivalót, ”tanulási lehetőséget” nyújt egy oviskorú kisgyereknek. Ha arra gondolunk, hogy a természetben milyen változások kezdődnek /lombhullás, őszi termések- dió, gesztenye, makk…/ és ezek megláttatása, észrevétetése a kisgyermekkel milyen fontos. Fontos azért, hogy egyre jobban megismerje az őt körülvevő világot, környezetét, annak jellemző jegyeit / időjárási változások/ és azok okait.
 
Mindemellett az őszi termések nagyon jó alapjai lehetnek egy-egy báb elkészítéséhez, gesztenye- nyaklánc készítéséhez, vagy csak egyszerűen az apával, anyával közösen gyűjtött színes falevelek, gesztenye, makk- jó játékszerek lehetnek otthon, esténként, mikor- esetleg tv helyett ezekkel olyan jó játékokat lehet kitalálni.
 
Például a lepréselt színes falevelekből különféle képeket ragaszthatunk közösen. Hurkapálca, fogvájó segédletével Makk Marcit készíthetünk makkból, gesztenyéből sündisznót, Gesztenye Gusztit szintén közösen és ezek egyszerű ”játékok” nagyon kedves játékszerré válhatnak a kisgyermek számára. Goethe szerint ” a gyermekek mindenből mindent tudnak csinálni ”, való igaz, ha a felnőttek kicsit segítenek, akkor jópofa játékokat lehet kitalálni az ősz kínálta gyümölcsökből, zöldségfélékből, különféle termésekből. Ezekkel nemcsak az óvodában, hanem otthon is érdemes kicsit bíbelődni a kreatívabb szülőknek, a gyerekek nagyon hálásak lesznek érte.
 
Természetesen tevékenység közben /gesztenyefűzés,- lyukasztás, levélválogatás, ragasztás/ sok mindenről beszélgethetünk, melyik gyümölcs miért ekkora, milyen ízű, melyik a nehezebb, megszámolgathatjuk közösen a terméseket, szót ejthetünk az eszközökről, a munkánk menetéről.
 
"Hűvös az éj, hideg a szél,
halványabb a napsugár..."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr53679897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása