Ovisvilág

Jusztina vagyok, az Ovisvilág tanácsadója. 30 éves óvónői tapasztalattal a hátam mögött szándékom, hogy használható, gyakorlati ötletekkel segítsem és megkönnyítsem a gyermeknevelésed. Ovisvilág


----------------------------
----------------------------

Szeretnéd,hogy óvodás gyermeked érthetően, okosan tanuljon meg beszélni?

Bátran tudjon kérdezni, élményeit szavakba önteni?
Jelentkezz és megtudhatod a
Hogyan legyek büszke szülő sorozatomból,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?
:
:


Beszédfejlesztő mini sorozat
Antispam:adataid nem adjuk ki senkinek, bármikor egy kattintással leiratkozhatsz.
------------------

Feedek

Jön a nyár!

2009.05.20. 11:36 - ovisvilág

Címkék: nyár gyermek gyermeknevelés óvodás nyár gyerekek nyári mozgás elővigyázatosság nyáron napsapka gyerekeknek napvédő krém nyári tanácsok

Nyakunkon a nyár, itt a jó idő! A kicsi gyerekekkel sokkal több időt töltünk a szabadban az óvodában is és otthon is. A gyerekek lételeme; a mozgás, ezért mikor szép idő van, természetes, hogy a szabadidőnket kint töltjük velük; előkerülnek a kiskerékpárok, rollerek, a kerti hinta, a homokozó játékok és sok más kinti játékszer.

Gyakrabban mehetnek játszótérre, sétákra, kirándulásokra az oviból és a szülőkkel is. A testi fejlődéshez elengedhetetlen a napfény, a levegő, a víz- a kisgyerekek szervezete igényli is ezeket az elemeket és fizikális erőnlétük, immunképességük erősödése jelzi meglétüket. Amennyire fontos, hogy minél többet legyenek és mozogjanak szabadban, annyira lényeges az óvatosság is!

A laza, réteges és kényelmes ruházat, a több mozgás utáni folyadék bevitel biztosítása /szörp, víz!/ mellett, az egyre erősödő napsugárzás ellen mindig jó egy napsapka, divatos kendőcske, az érzékenyebb bőrű kicsik számára napvédő krém használata. A homokozó közkedvelt játszóhely, de játék után alapos mosakodás szükséges – különösen, ha játszótéri homokozó vagy óvodai homokozó volt a játék helye.

A nagy séták, kirándulások ideje is megérkezett. Ezernyi hasznos ismeretet, tapasztalatot gyűjtenek környezetükről a gyerekek egy állatkerti kiránduláson természetvédelmi,- vadasparkban tett látogatás alkalmával. Szinte minden óvodából mennek is az apróságok ezidőtájt, mi is minden évben egy országjáró kirándulást szervezünk számukra. Az erdőkben, parkokban, de akár játszótéri kis parkban is lehetnek kullancsok, szúnyog- az ellenük való védekezésre is figyelmet kell szentelni, különösen így májusban; lehet kapni különféle kullancs és szúnyogriasztó termékeket, ezek megóvják a kicsiket és a védőoltás is jó megoldás. A legmegnyugtatóbb az, ha esti fürdőnél ”átröntgenezzük” a gyerekek testét, hisz a legképtelenebb helyre is képes pl.: a kullancs letelepedni /fülcimpától, a kislábujjig/. Ha találunk, nem érdemes próbálkozni, inkább vigyük orvosi ügyeletre, védőnőhöz- akik szakszerűen távolítják el azt a veszélyes kis ”betolakodót”.

A kisgyerekek imádnak futkározni; le-, felugrálni, mászni játékmászókákon, különféle játékokon és ez jó, hisz nagyizmaik, egyensúlyérzékük, ügyességük fejlődik, de felügyelet mindig szükséges, mert veszélyérzetük még csak kialakulóban van. Ez vonatkozhat a kerékpározásra is - de jó lenne minden kis kerékpározónak egy kis bukósisak, térd-, könyökvédő! Természetesen a közlekedés alapszabályait már az oviban igyekszünk megismertetni, gyakorolni /zebra, lámpa használata, kerékpár, gyalogos szabályok alapjai/, ezt kell megerősíteni otthon is.
Engedjük őket önfeledten játszani; bátran vállalkozzanak új játékokra, merjék- esetleg ruhájukat is összepiszkolni a homokozóban, ne szóljunk rájuk minden apróságért, de őrző, vigyázó szemeink legyen rajtuk!
Nagyon lényegesnek tartom a szülőkkel közösen eltöltött, játékos együttléteket is- a gyerekek és a szülők is feltöltődhetnek, erősödik érzelmi kapcsolatuk, összetartozásuk a közös programokon. Ehhez kívánok sok lehetőséget, önfeledt perceket, szép nyarat minden kisgyermekes családnak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy: 
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?

:
:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovisvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr191133166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása