Kuriózumként és érdeklődőknek szívesen közreadom az édesanyám féle szaloncukor recepteket.
A cukrot a vízzel megfőzzük (30 perc) és kőlapra öntjük. Ha a cukor kissé meghűlt, fakanállal még jól összekavarjuk, aztán addig simítjuk, míg kemény nem lesz. Egy nagy edénnyel lefedjük, és néhány percig hűlni hagyjuk, aztán kézzel még jól átdolgozzuk. Majd ismét tűzre tesszük, egy evőkanálnyi ananász v. eper lével, aromával összekeverjük, aztán kihűlésig kavargatjuk. Ha keményedni kezd, papírszeletekre szeleteljük, lelapítjuk és csomagoljuk. Ha citromos cukorkát szeretnénk, 1 citrom héját (annak sárgáját) lereszeljük, pici cukorral langyos vízben feloldjuk és beletesszük a meleg cukor masszába.
Itt Jelentkezhetsz a Hogyan legyek büszke szülő? ingyenes mini sorozatra amiből megtudhatod,hogy:
-Mitől fejlődik jól a gyermeked beszéde?
-Hogyan alapozhatod meg a gazdag szókincs kialakulását?
-Melyek a legjobb beszédfejlesztő mondókák?